UŽIVATEL
registrace
zapomenuté heslo
ANKETA
Čeho chcete více? Hudebních novinek
Videoklipů zdarma
Klubů
Akcí a párty
Hudebních skupin
celkem 5385 hlasů

Symbolická jízda na trojkole z Ostravy do Prahy spojí vidící i nevidící. Zakončí ji Simona Stašová a Pavel Liška v živém přenosu 7. ročníku koncertu Světlo pro Světlušku

Praha, 13. října 2011) Letošní, v pořadí již sedmý benefiční večer, se uskuteční ve středu 9. listopadu od 21 hodin v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny), odkud jej bude živě přenášet ČT1 a ČRo 1 Radiožurnál. I v tomto roce podpoří nevidomé řada známých osobností. Světlo pro Světlušku přijdou symbolicky rozsvítit patronka Světlušky Aneta Langerová a její hosté: Jiřina Bohdalová, Simona Stašová, Pavel Liška, David Koller, Anna K, Ondřej Brzobohatý, Matěj Ruppert, 4TET, Michal Hrůza, Tonya Graves, Kašpárek v rohlíku, Kühnův dětský sbor a nevidomé děti. Večerem provede dvojice Vojta Dyk a Adela Banášová.

„Jakmile za okny začne vonět listopad, vybaví se mi vzpomínky na každoroční podzimní koncert pro Světlušku. Mám radost, že se dokáže spojit tolik lidí, aby pomohli těm, kteří to opravdu potřebují. Těším se na to, že spolu na jednom podiu vystoupí skvělí zpěváci, herci a talentovaní nevidomí muzikanti, kteří dostanou příležitost ukázat, co umí. Všechna hudební vstoupení, která zazní, jsme připravili jen pro tento večer. Děkuji všem, kteří se rozhodli nás podpořit a věřím, že pro ně i pro diváky bude vystoupení s nevidomými a osmdesátičlenným sborem vidících a nevidících dětí zážitkem, na který budou vzpomínat stejně jako já po celý následující rok. Na koncertě zazní také nová píseň pro Světlušku, kterou si zazpívám s malou světluščí vílou Nelinkou. Na to se obvzlášť těším,\" řekla Aneta Langerová, patronka Světlušky.

*„Světluška pomáhá nevidomým v celé České republice. Proto jsme se rozhodli letošní koncert pro Světlušku zahájit o týden dříve symbolickou jízdou na trojkole z Ostravy do Prahy s mnoha zastávkami v regionech. Rádi bychom se potkali s těmi, kteří každoročně pomáhají naplnit pomyslnou lucerničku Světlušky.

A stejně jako svítí Světluška na cestu nevidomým, pojedou za Světluškou na speciálně vyrobeném trojkole vidící a nevidomí přátelé Světlušky. Mezi nimi např. Anička Kulíšková, Štěpánka Hilgertová, Aleš Valenta nebo Ondřej Brzobohatý. Symbolickou jízdu zakončí Simona Stašová, Pavel Liška a nevidomá Ráchel Skleničková, kteří na trojkole přijedou rovnou do živého přenosu benefičního večera v Pražské křižovatce,\"* zaznělo od Martiny Kaderkové, ředitelky Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Během koncertu budou odvysílány unikátní reportáže „DEN POTMĚ“. Svůj zážitek ze tmy v nich předají herečky Jiřina Bohdalová, Simona Stašová, moderátorka Adela Banášová a zpěvačka Anna K. Medailonek „Komu svítí Světluška“ představí devítiletou Lucinku, jež je jednou z mnoha nevidomých, kterým Světluška pomáhá.Letošní novinkou je připravovaná doprovodná akce Jedeme za Světluškou. Simona Stašová, Pavel Liška a nevidomá Ráchel Skleničková přijedou do přímého přenosu na speciálně vyrobeném trojkole. Tím symbolicky zakončí cestu, kterou na trojkole ujede posádka složená z nevidomých cyklistů, sportovců a známých osobností z Ostravy do Prahy. Tato Jízda za Světluškou začne 2. listopadu v Ostravě a povede přes Olomouc, Brno, Jihlavu a další města až do Prahy, kam dorazí 9. listopadu. Kde všude a kdy se lidé můžou se Světluškou během jízdy od 2. do 9. listopadu potkat, najdou na jejím facebooku a webu.

Slavnostním večerem vyvrcholí již 9. ročník charitativního projektu Světluška, v rámci kterého se dosud rozdělilo na přímou pomoc nevidomým více než 60 milionů korun. Tento večer je také poděkováním všem, kdo Světlušce pomáhají. Během devíti let se do projektu zapojilo více než 47 tisíc dobrovolníků a 3 miliony dárců.

Pomáhat mohou všichni, i diváci od obrazovek a to nejen během tohoto jediného večera, ale po celý rok. Během přímého přenosu mohou diváci a posluchači využít Call Centrum, kde se v roli operátorů představí známé osobnosti. Těm sdělí výši svého daru, který pošlou po skončení přenosu na sbírkové konto 99999 99999/0100.

Světlušce je také možné odeslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku). Sbírkové konto Světlušky „deset devítek\" 99999 99999/0100 je rovněž otevřené po celý rok.

V průběhu večera předají Světlušce symbolické šeky finanční skupina AXA, generální partner projektu Světluška a HERBADENT, hlavní partner projektu.

„Koncert pro Světlušku je i pro nás vyvrcholením každoroční pomoci a patří se poděkovat našim zaměstnancům, kteří se v průběhu roku aktivně zapojili do pomoci při stavbě a provozu Kavárny POTMĚ nebo přispěli do sbírky. Jsme rádi, že můžeme Světlušce pomáhat. Navíc jsme letos mohli přispět i rekordní částkou 4 milionů korun,\" uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

„HERBADENT je naše malá česká poctivá firmička. Jako dlouhodobý cíl  z ní chceme vybudovat značku, která bude hrát na poli bylinných léčebných produktů významnou roli. Nemáme desítky milionů, které bychom utráceli v médiích za reklamní kampaně. Ale máme zájem dělat náš marketing tak, aby přinesl i něco užitečného.  Podporování nadace Světluška patří mezi ty trvalé aktivity, jimiž HERBADENT dokazuje, že s poctivostí nejdál dojdeš. Tak jako naše výrobky jsou poctivé, tak jsme se s pojili s poctivými lidmi, kteří pomáhají těm, kteří jsou na tom hůře než my,“ řekl Pavel Zavadil, majitel Herbadent s.r.o.

Benefiční večer pořádá Nadační fond Českého rozhlasu a Agentura Art Shock.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji sítě Ticketpro a Ticketstream od 250 Kč a v den konání na místě od 300 Kč. Výše vstupného je dobrovolná a je příspěvkem do sbírky Světluška. Vstupenky jsou pouze k stání a cena vstupenky neurčuje místo v sále. Kapacita sálu je 600 míst. Vstup do sálu je od 19:45 do 20:45 hod.

Autor: Wladass, 24.října 2011 | 0 komentářů | Shlédlo: 3112 čtenářů | Kategorie: koncerty

Hodnocení článku

  • 3.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celkem hlasů: 1754

Líbí se Vám článek?


Související články

Komentáře


-- ke článku nebyly přidány zatím žádné komentáře --


Přidat komentář

Pro přidávání příspěvků se musíte nejprve přihlásit.