UŽIVATEL
registrace
zapomenuté heslo
ANKETA
Čeho chcete více? Hudebních novinek
Videoklipů zdarma
Klubů
Akcí a párty
Hudebních skupin
celkem 5592 hlasů

Nejkontroverznější a velmi známí rapper na české Hip Hop scéně. S rapem začínal velmi brzo, a to již když mu bylo kolem 13-ti let. Ještě než vyšlo Marpovo první oficiální album Původ umění, stihl také vydat tři neoficiální rappované v angličtině.

Vlastním jménem Ota Petřina je asi nejkontroverznější rapper na české Hip Hop scéně. V očích spousty lidí Marpo zůstává pořád jen jako ten Sparťanskej ULTRAS, pro jiného je to člověk s vybroušenými texty a lyrikou. V žádném případě ale Marpovi nemůžeme upřít, že je svůj a vždy sám sebou. S rapem začínal velmi brzo, zhruba ve 13ti letech. Ještě než vyšlo Marpovo první oficiální album Původ umění, stihl také vydat tři neoficiální rappované v angličtině ( Lyrical Heavy Weight, Verbal Expression Vol. 1 a Verbal Expression Vol. 2 ).

O pár let později Marpo založil společně s Mc Wohnoutem, Oerem, Shareemem a Dj Paickem kapelu s názvem Charakter Crew, která se však v průběhu let zůžila na Marpa, Wohnouta a Dj Paicka.

Rok 2005 byl asi klíčovým pro Marpovu další tvorbu. Seznámil se s Gipsym, který byl v té době známý už z kapely Syndrom Snopp. Gipsyho produkce byla také základním stavebním kamenem pro Marpovo již zmiňované první oficiální album Původ umění. Na albu se objevili hosti jako Outthere z New Jerzey, Gipsy, Hugo Toxxx nebo Mc Wohnout.Tato deska zaznamenala celkem slušný ohlas a Marpo k ní natočil i klip na track Jsem. Půl roku po vydání Původu umění byl Marpo pozván naRap Fight Vol.1. největší největší rap battle v historii českého rapu, kde dokázal zvítězit společně s Tafrobem a zároveň porazit jména jako jsou Phat, Čistychov, Gipsy a další. Proběhlo druhé kolo a Marpo se účastnil finále Whos The King Final Rap Fight, kde s velkým předstihem zhruba o 150 hlasů zvítězil nad Tafrobem a Zverinou.

Dva měsíce poté vydává své druhé album s NázvemMarpo­kalypsa, kde se opět produkce chopil Gipsy. Jako hosty si tentokrát Marpo pozvalOutthere (NJ), Drift (NJ), Skandoe (CA) a Hard Targeta (FL) z Ameriky, Mc Wohnouta a Gipsyho z Čech a DZK ze Slovenska. K albu připojil další klip, tentokrát k tracku Jděte mi z cesty. Po vydání Marpokalypsy se skupina Charakter crew rozpadá a zůstává Marpo s Wohnoutem. Během turné Marpokalypsy, ke kterému si Marpo pozval americkou skupinu z Floridy Black Ops, jmenovitě Hard Target a Chief, nahrál Marpo, Black Ops a Wohnout mixtape s názvem Bang Vol.1. Mixtape doplňuje také klip k pecce Let\\\'s go. Mixtape vyšel v únoru, tedy ve stejném měsíci, kdy Marpo vyhrává cenu Tv Óčka v kategorii hiphop za rok 2006. Na podzim Marpo zakládá vlastní labelMusiclovers pod kterým vydají svojí desku Hard Target ( Karma Album ), Mc Wohnout ( Stěžuješ si ).

Na konci října 2007 vydává Marpo již svou třetí desku a to Rapstar. Produkce se tentokrát chopil Kfield a masteringu Gipsy. K pilotnímu tracku Nech to běžet natočil Marpo v pořadí již svůj čtvrtý klip. V současné době se dokončuje práce na DVD se zajímavostmi se zákulisí, tréninku thajského boxu, které mu se Marpo aktivně věnuje a také jiných zajímavých věcech.

Autor: admin, 12.července 2011 | 0 komentářů | Shlédlo: 5111 čtenářů | Kategorie: hiphop

Hodnocení článku

  • 3.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celkem hlasů: 2597

Líbí se Vám článek?


Související články

Videoklip


Více videoklipů 

Komentáře


-- ke článku nebyly přidány zatím žádné komentáře --


Přidat komentář

Pro přidávání příspěvků se musíte nejprve přihlásit.