UŽIVATEL
registrace
zapomenuté heslo
ANKETA
Čeho chcete více? Hudebních novinek
Videoklipů zdarma
Klubů
Akcí a párty
Hudebních skupin
celkem 5373 hlasů

Festival Soundfeer už číhá za bukem, dovolte nám, abychom prozradili, s čím na vás v pátek 22. 6. vybafne.

ačněme tou největší dramaturgickou změnou, kterou 5. ročník přinese. V sobotním odpoledni se totiž poprvé v historii festivalu rozezní LIVE STAGE. Pozvali jsme kapely, které myšlenkově či hudebně z našeho pohledu na Soundfeer patří. Chtěli bychom, aby si jak tradiční, tak noví návštěvníci festivalu, odnesli zážitek navíc. A je to pro nás zároveň po hvězdném loňském ročníku krok dál, i když lehce do neznáma. S radostí tedy oznamujeme, že na Soundfeeru vystoupí kapely DEAD SILENCE SYNDICATE BAND (UK), The Tchendos, SciFiPsi, Le Pneumatiq a Pedro Zakatchku.

Novým přírůstkem je i RADIO 1 STAGE. Na té se odehraje skutečný souboj stylů a tak se může stát, že se budete kývat v rychlém tempu, abyste za pár desítek minut brzdili do něčeho klidnějšího. První noc ovládne inteligentní dnb sdružení Volnej průběh, sobota ráno se „Quadranticky“ zarovná, aby se odpoledne „Czechovsky“ zlomila. Sobotní noc se posléze maximálně zminimalizuje s hostem Uone z Německa. Po letech také narušíme už lehce fádní stylové rozdělení dvou velkých pódií, NEVER ENOUGH STAGE v pátek zbreakuje headliner DJ Deekline (UK). Tomu letos vychází už třetí elpíčko a za sebou má založení pěti labelů. Chybět nemůže rumunský zlomař Mesmer, který se vlastně díky Soundfeeru do Česka přestěhoval. A italské dívčí duo Killer Tits potěší… no každého. Jak vychází z názvu stage, hudba se nezastaví a během soboty se beaty začnou rovnat do řady, směrem k lídrům – Jeff23 ze Spojeného království a Josy Fullvibes z Francie.

OUT OF SPACE STAGE bude behěm pátku tepat v tradičním rytmu acid techna. Kyselinám bude předsedat zakladatel acidu ve Spojených státech Woody McBride aka DJ ESP. Díky tomu, že se Woody coby významný producent účastnil v roli lektora muzikantského workshopu Redbull Music Academy, mohli jsme ho exkluzivně povolat až zpoza velké louže. Vystřídají ho další legendy DJ Ant a DDR ve společném projektu Cogs, Beans and The Machines. Při sobotním odpoledni se stage promění v koncertní pódium s výše zmíněnými bandami, aby po nich na prvotřídním Function One soundu zaduněl pořádný deep dubstep v podání zástupců tuzemského lídra Owntempo Records – ANSe, Side9000 a Subject Lost.

Místo konání se nemění, chatičky stále stojí, foglarovská atmosféra zůstává, přehrada Orlík je stejně blízko i řeka v areálu ještě teče. Jo, a přijede i karaoke!

Autor: Wladass, 4.června 2012 | 0 komentářů | Shlédlo: 3329 čtenářů | Kategorie: festivaly

Hodnocení článku

  • 3.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celkem hlasů: 1831

Líbí se Vám článek?


Související články

Komentáře


-- ke článku nebyly přidány zatím žádné komentáře --


Přidat komentář

Pro přidávání příspěvků se musíte nejprve přihlásit.