UŽIVATEL
registrace
zapomenuté heslo
ANKETA
Čeho chcete více? Hudebních novinek
Videoklipů zdarma
Klubů
Akcí a párty
Hudebních skupin
celkem 5374 hlasů

O klubu CBGB’s kde v 70letech začala éra punku a začali hrát legendy jako například Ramones, Patti Smith nebo Iggy Pop. V klubu spíše hrál blues a country,ale po čase kdy se v něm vytvořila velká hardcore punková scéna se každou neděli konali punkové koncerty kde zmiňované legendy hráli skoro zadarmo.

Ačkoli si většina lidí myslí, že punk začal v británii v sedmasedmdesátém roce, mohli bychom toto tvrzení vyvrátit. Tenkrát začal punk pouze jako označení. Už začátkem sedmdesátých let fungoval v New Yorku klub CBGB’s, kde svou kariéru začínala nejedná punková legenda.

Začínali zde například legendy Ramones, Patti Smith nebo Iggy Pop. Prvně jmenovaní tady hráli „punk“ dávno předtím než ho hráli „pistole“, pouze název se vyvinul později.

I když v CBGB’s se původně hrál blues a country, postupem času se tu vytvořila velka hardcore punková scéna. Každou neděli od pozdního odpoledne až do večera tu hráli pozdější legendy skoro zadarmo, mimo jiné to byli Agnostic Front, Murphy’s Law, Gorilla Biscuits nebo Sick of it All.

15. října 2005 klub po dlouhé právní bitvě o nájemné zavřel. Poslední koncert tady zahrála Patti Smith se svoji kapelou, a hostovali například Richard Lloyd z Television, ale taky Flea z Red Hot Chilli Peppers, který tam v ten den také oslavil čtyřicátéčtvrté narozeniny. Patti Smith také vzdala poctu Ramones, když v refrénu písně Gloria zpívala Hey! Ho! Let’s Go!, slavný popěvek této kapely. Majitelka, Hilly Kristal, plánovala přestěhovat klub daleko od svých kořenů, až do nevadského Las Vegas. Než to ale stihla uskutečnit, tak v létě 2007 zemřela na rakovinu plic.

V listopadu téhož roku módní designer John Varvatos prohlásil, že chce na původním místě otevřít obchod věnovaný CBGB’s. Obchod otevřel své brány v dubnu 2008.

Autor: admin, 29.července 2011 | 0 komentářů | Shlédlo: 4109 čtenářů | Kategorie: punk

Hodnocení článku

  • 3.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celkem hlasů: 2265

Líbí se Vám článek?


Související články

Komentáře


-- ke článku nebyly přidány zatím žádné komentáře --


Přidat komentář

Pro přidávání příspěvků se musíte nejprve přihlásit.